Skip to content

Wat is de Nederlandse cryptomunt waard?

Investeren in een Nederlandse cryptomunt is natuurlijk leuk, zeker als nederlander zijnde! Maar voor welke munt ga je en waarom? Wat zijn de bekendste Nederlandse cryptomunten, en welke perspectieven en oplossingen bieden deze? Lees je goed in en investeer verstandig.

Enkele van de bekendste Nederlandse cryptomunten

GuldenCoin

Een opmerkelijke Nederlandse cryptomunt is de Gulden, in 2014 opgericht door R. Plasman. Hoewel deze in de eerste jaren veel aan populariteit won, en steeds vaker als betaalmiddel werd geaccepteerd, zijn in 2021 de mogelijkheid en populariteit sterk gedaald. Wel kent de munt nog altijd een groei in het aantal gebruikers.

AmsterdamCoin

Ook de Amsterdam Coin kende een sterke initiële groei. Deze Nederlandse cryptomunt richtte zich specifiek op de winkeliers van de hoofdstad. Tussen 2017 en 2018 steeg de waarde zelfs 100%. In 2019 daalde die waarde echter naar €0,0005, waarna er niets meer lijkt te zijn gebeurd.

E-gulden

Deze munt uit 2014 is voortgekomen uit de eerdergenoemde Nederlandse cryptomunt ‘Gulden’, met als doel het reken-, spaar- en betaalmiddel te worden voor de Nederlandse markt. Dit zonder winstoogmerk, en opgezet door vrijwilligers. Ondanks een goede verhandelbaarheid daalde uiteindelijk de handel en koers, en valt er op dit moment weinig van te verwachten van de E-gulden.

GRN

GRN is de token op Grid, een zo duurzaam mogelijke blockchain. Levert hoge snelheden met lage toeslag. Beveiligd met Proof of Stake v2. Grid bevat functionaliteiten zoals ExNode, EnScrypt en GRNPay. Zonder de aarde te belasten bouwt GRN de toekomst. Lees meer over de Nederlandse GRN munt in de Greenpaper.

Hou de Nederlandse cryptomunten in de gaten

Je wilt niet alleen de koersen in de gaten houden. Immers is de Nederlandse cryptomunt nieuw en in sommige kringen zelfs controversieel. Je weet niet wat deze in de toekomst waard wordt, en of deze nog zal bestaan. Toch verdwijnt niet alle potentie, zeker als je rekening houdt met de lange termijn. Veel (Nederlandse) munten hebben eigen social kanalen, denk aan onder andere Twitter en Telegram. Door die actief te volgen blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw crytpo munt(en)

Alternatieven van de Nederlandse cryptomunt is vaak duurzaamheid vandaag de dag

Zoek je een alternatief voor de grootste cryptomunten, dan kun je ook kijken naar duurzame cryptomunten. Deze reduceren of compenseren hun hoge energieverbruik. Bekende namen zijn o.a., Fantom, Binance Smart Chain, Cardano, ECO Coin, en binnenkort ook Ethereum. De ‘standaard’ bekende (niet-Nederlandse) cryptomunten zijn: Polkadot, Litecoin, Ripple, SNX, Chainlink, OmiseGo, XRP, Neo, Monero, IOTA, Dash en Verge. De GRN munt is een ‘standaard’ munt die ook duurzaam is! Een verstandige keuze kijkend naar de toekomst.

Share this article

LET'S MAKE IT HAPPEN

Together.

Latest News
Project Updates
Latest Promotions

Currently we have no promotions.
Please contact us or join our Telegram if you see any promotions/airdrops/campaigns using our name.