Skip to content

Wat zijn de beste coins van 2022?

Wil je weten wat de beste coins van 2022 zijn? Bedenk dan wat je doelen zijn. Wil je vooral direct rendement, of wil je meer investeren voor de lange termijn? En geef je om duurzaamheid? Bij al deze overwegingen passen verschillende coins. Wat de koersen precies worden weet natuurlijk niemand, maar er zijn goede verwachtingen. Die wil je absoluut kennen. Want alleen zo investeer je in de beste coins van 2022.

Coins van 2022 met de beste kansen

Laten we voorop stellen dat niemand een glazen bol heeft maar kijkend naar de indicatoren zijn de volgende munten wel de moeite waard om goed in de gaten te houden. Naast Bitcoin (BTC) zijn er in 2022 veel belangrijke namen om te onthouden. Als beste coins worden genoemd: Ethereum (ETH), Chainlink (LINK), Cardano (ADA), Binance coin (BNB), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), XRP (XRP), Stratis (STRAX), Ripple, Dash, IOTA, Monero (XMR), Verge (XVG), GRN, Neo, Ethos, Qtum en OmiseGo. Tussen deze coins zitten belangrijke verschillen, bijvoorbeeld in de transactiekosten, tijd van verwerking, mate van anonimiteit, en mogelijkheid tot op maat gemaakte applicaties.

Beste coins om in 2022 te investeren

Wie in 2022 succesvol wil investeren in coins, trekt lering uit vorige jaren. Toen werden we verrast door de volatiele aard van Bitcoin. Hoe kan het ook anders: je merkt pas achteraf of de piek bereikt is. Of we momenteel in een ‘bubbel’ zitten is dan ook moeilijk te zeggen. Bedenk dat de Bitcoin-koers van achthonderd dollar ooit een bubbel werd genoemd, er volgde nog vele nieuwe hogere bubbels daarna. De belangrijkste tip voor de beste coins in 2022 blijft dan ook vooral: investeer alleen wat je kunt missen.

Beste groene coins in 2022

Groene coins worden steeds belangrijker in 2022. Nu de aandacht voor milieu- en klimaatverandering groeit, gaan coins hier steeds meer rekening mee houden. Zo is Cardano (ADA) naar eigen zeggen de milieuvriendelijkste coin, op het ADA-netwerk dat jaarlijks slechts 7 gigawatt-uur uitstoot, wat in 2022 verder gecompenseerd wordt door de aanplanting van één miljoen bomen. Tot de beste coins van 2022 behoort in dat opzicht ook Fantom (FTM). Deze verbruikt 300 miljoen keer minder energie dan Bitcoin. In hoeverre deze bewering volledig klopt is moeilijk te controleren: dit platform is smart-contract en blokken op de blockchain ontbreken. En uiteraard mag GRN niet ontbreken. Een token beveiligd met Proof of Stake v2, de token op Grid, een zo duurzaam mogelijke blockchain door het inzetten van groene energie als: wind, zon en waterstof.

Share this article

LET'S MAKE IT HAPPEN

Together.

Latest News
Project Updates
Latest Promotions

Currently we have no promotions.
Please contact us or join our Telegram if you see any promotions/airdrops/campaigns using our name.